Bezield leven 

 

 

 

ver weg sterrenstelsel

BEZIELD LEVEN

Bezield leven is leven met bezieling, enthousiast. Zoals ook stierengevecht ‘het’ heeft, of een dans, waarvan je kunt zeggen : it’s get soul. Zo kan ook jouw leven zijn als het levende gelaat van een tijger, of jouw gezicht zoals je echt bent en in een glimp gezien kan worden: ‘dat ben jij echt’. 

Jouw daagse praktische bestaan kan ook tot het stadium van dit bezield handelen leiden en beleving komen, waar je niet als op de automatische piloot handelt, maar er helemaal bij bent. Je kunt bijvoorbeeld in een relatie ook intiemer worden, bezield. Er is minder sprake van je eigen ego aanzien geven, maar in je relatie straalt iets diepers door, het is intiemer. Je kunt spontaner, speelser worden door piekeren etc. los te laten, meer ontspannen levend.

In de submenu’s wordt onder andere de vraag beantwoord of je over zoiets vaags als ‘ziel‘ wel kunt filosoferen en of daar wel wetenschap op te bedrijven is. En ook de vraag of de psychotherapie ook niet de ziel tot doel moet hebben, dat is het ware zelf. Ook al geeft dat in het moment veel geluk, het is nog geen blijvend levensgeluk, waar je ook bestand bent tegen verlies, of lijden. Maar je bent er al naar op weg in dit 2e stadium van bewustzijn. Je bent de stap aan het maken naar het 3e stadium van bewustzijn, het volle bewustzijn (zie het menu in vol bewustzijn ).

Filosoferen over de ziel

Wat is bezieling en wat de ziel? En waarom zijn deze vragen belangrijk?

De ziel is niet te meten en is toch belangrijk, zo niet onze meest belangrijke individuele plicht. Het is ons ware zelf, het meest authentieke in ons. Wij moeten daarom de ruimte van onze ziel, behouden en verzorgen. Net zoals iemand zijn nagels knipt, zijn haar wast, moeten wij dicht bij onze ziel blijven, omdat we dan dicht bij onszelf blijven en onszelf niet kwijtraken, niet onze ziel verkopen aan wie dan ook, aan welke ideologie dan ook. Blijf bij jezelf. Meer over de term ‘ dicht bij jezelf’ en ‘het ware zelf’

intimiteit bezielde dimensie

Intimiteit in de seksualiteit is meer dan gewoon de seksuele daad. Je kunt de schoonheid van de ander ervaren, het dichtbij zijn, streling als de tederheid van’ dit ben jij, mijn liefje, mijn lijfje. En nog zoveel meer…..

Psychotherapie met lichaam en ziel

Hoe kun je dichter bij je ziel komen. Het is je lichaamsbeleving die de toegang is tot je ziel.Er bestaat een innovatieve psychotherapie die het geheel van onszelf, ons lichaam en onze ziel in de focus neemt, dus ook spirituele dimensies bestrijkt. Meer daarover en over tal van andere innovaties in de psychotherapie waar ik enthousiast over ben, ervaring mee heb en ook supervisie over geef.

dromen, toegang tot je ziel

Dromen zijn een boeiend verschijnsel die in jouw onderbewuste kan laten kijken. Maar hoe uithou je dromen en hoe kun je leren om je eigen dromen te lezen (met een droomanalyse – programma of dit door mij te laten doen.

Print Friendly, PDF & Email