Je gelukkig voelen hangt allereerst ervan af of je het leven een beetje aan kunt.
Adviezen over relaties, inzichten over seksualiteit, over problemen van studenten,hoe mannen vastlopen, ouderen die zichzelf onnodig verdriet doen, en als laatste alles over selfies, digitale verslaving.
Maar naast het leven leren aankunnen, kun je in het dagelijkse en in je beroep ook gelukkiger worden volgens de oude leer van de Tao (Lees bijvoorbeeld René Ransdorp: Zwervend met Zhuang Zi. Wegwijs in de taoïstische filosofie). Door meesterschap te ontwikkelen over je vak. Te genieten van je kunst, door je vak ontspannender uit te oefenen, minder te letten op het doel, maar meer te genieten van je vaardigheid. Als het ware de kunst te leren zodat je het Chinese wu-wei te beoefenen, beter te doen door als het ware ‘niets’ te doen. Dat is ook geluk. En van die houding kun je ook een levenshouding maken, zorgelozer, minder alleen op ‘nut’ te leven
(Figuur hiernaast: plezier bij maken van een brug)
Maar pas op. Geluk is wat je doet omwille van zichzelf. Maar om in ons WERK gelukkig te zijn, heeft het kapitalisme ons soms tuk. Er is een ideaal in ons om ons best te doen op ons werk; als dat te veel is, te zwaar is, ligt het aan onszelf, denken we al gewoon. Wat er mis is aan die gedachten lezen we in: meer
https://brainwashfestival.nl/zo-geeft-ideologie-kapitalisme-schuld-falen-op-werk/
Nieuwe inzichten over seksualiteit. En waar mensen mee worstelen en hulp vragen
leer je op eigen benen te staan. Als je dat slecht lukt? Je oefent met relaties. Als je dat niet durft? Je moet kiezen (als je dat niet kunt?).
Studie-problemen oplossen. Adviezen van een studentenpsycholoog en een boek.
Man zijn is al in de vroege middeleeuwen het onderwerp van vele mythen en sagen. De oude legende van de Graal vertelt over de weg van de man Parsifal en benadrukt in de 13e eeuw al dat het vinden van het juiste evenwicht tussen afstand en nabijheid tot vrouwen, een sleutel is tot het vinden van zijn eigen naam. Wij mannen voelen ons vaak onbehaaglijk bij alle kritiek van de zusters van Beatrice. Maar ook bij de druk die stereotiepe modellen op ons leggen. Het wemelt van de voorschriften hoe wij zouden moeten zijn. Is er reden voor ons om te veranderen? Niet als wij zelf weten wie wij zijn en contact met ons innerlijk hebben. Maar hebben we dat voldoende?
Met name oudere mannen lijden soms onder het feit dat hun seksuele ‘prestaties’ afnemen.
Ze hebben vaak een ouderwets idee van seks. Bovendien passen ze dat niet aan hun leeftijd aan.
Voor nadere ondersteuning en bezinning op het fenomeen door een seksuoloog.
Ook een stuk over oudere vrouwen en trots op je rimpels die je levensgeschiedenis laten zien.
Hoe gaan ouders om met de kritiek van kinderen over hun opvoeding?
enzovoorts
Over selfies. Hoewel een te vaak gebruik van media en selfies tot stress kan leiden zijn Internet en sociale media ook natuurlijke leuke communicatiemiddelen, die je goed leren formuleren en met vrienden om te gaan. Ze geven je ook een beeld hoe anderen op je reageren en wie je zelf bent.
Digitale verslaving is ook mogelijk. Daar iets over. Verder inzicht in hoe geldsystemen in onze wereld te veel alles bepalen.